I stort behov av energi

Argh! Jag blir tokig på min dator … den är segare än segast. Det spelar ingen roll om jag bara har ett enda program igång, den segar ändå. Lejonet påstår att han kan fixa det, om han får ta bort allt på den och ominstallera … vi får väl se om vi kommer dithän någon gång och om det i så fall hjälper. Så här kan det ju inte hålla på. Helt plötsligt kan den bara låsa sig och så händer ingenting om man flyttar musen t.ex. och så piper den konstigt emellanåt. Saker som förut gick snabbt går plötsligt jättelångsamt. Det laggar när man skriver … Blä! Datorer och andra prylar skall ju bara funka ;)

Å andra sidan påminner datorn egentligen ganska mycket om mig själv. Jag är också seg och har inte ork till mycket alls. Egentligen trivs jag inte alls med att gå från jobbet till TV-soffan till sängen, men det känns som att det är allt jag orkar nuförtiden. Det blir inte ens att jag pysslar … vilket ju är särdeles trist med tanke på hur mycket nya pysselsaker jag har. Jag vet bara inte var jag skall hitta energin?  Det blir ju en ond cirkel, för ju mindre man orkar ta sig för, desto tröttare blir man, och desto mindre orkar man ta sig för … och så fortsätter det på det viset. Skall snart på hälsoundersökning på jobbet, så jag får väl höra med damen från Affärshälsan om hon har någon idé om varför jag är så förbaskat trött jämt. Det är inte roligt … jag känner mig som en dålig människa som aldrig orkar något … och som en tråkig fru :(

Lejonet jobbar sent igen … och jag försöker göra något vettigare än att bara sova/dega. Har i alla fall varit lite duktig och dammsugit + svabbat golvet i köket, så att vi kanske kan ställa tillbaka lite saker där efter allt byggstök på grund av den dumma läckan. Det är SÅ skönt att de är klara med arbetet, men vi har inte orkat ta tag i att få allt tillbaka, eftersom vi båda varit mycket trötta djur. Tycker synd om Lejonet som måste jobba så mycket kvällar och helger … och hoppas att han inte sliter ut sig. Längtar till på lördag när det blir riktig helgmorgon och mys ;) Annars är ju en av de segaste sakerna med att Lejonet jobbar sent att det blir Piglet som måste laga mat. Jag tycker verkligen inte om att laga mat :P Jag förstår mig inte alls på människorna i alla dessa masterchef-program på TV som älskar att laga mat och vill göra det jämt. Mig ger det bara ångest … Tur att vi alla är olika :)

Idag har jag och resten av “insatsstyrkan” (som Stig så tjusigt kallar oss – det låter det va?) övat HRL och brandbekämpning. Det är tur att vi övar med jämna mellanrum, för man känner sig verkligen inte säker på de där sakerna. Dessutom hoppas man ju att man aldrig skall behöva få användning av kunskaperna … Vi fick öva på att släcka med brandsläckare och med brandfilt … När det gällde det senare så lärde jag mig den hårda vägen att instruktören hade rätt när han sade att det inte var bra att slå på filten, utan att man skall stryka ut den … Av någon anledning är den naturliga reaktionen att slå på den, men då brinner det ju bara mer och man bränner sig när man väl kommer på hur man skall göra, för då har filten hunnit bli väldigt varm. Min stackars tass är fortfarande öm, som en påminnelse om den lärdomen :P Bränder är verkligen otäcka! Vi fick se en film från en klubbspelning i USA där det började brinna på grund av pyroteknik och där utrymningsvägarna inte var riktigt utmärkta, vilket resulterade i att alla trehundra i lokalen försökte ta sig ut samma väg och hur det gick. Otäckt! Av de trehundra var det hundra som tog sig ut någorlunda oskadda (och när man ser filmen ter dig sig som ett under att det ens var så många), hundra som blev allvarligt skadade och hundra som dog. Så tragiskt och så onödigt! (Egentligen fick bandet inte ens lov att använda pyroteknik i lokalen, men gjorde det ändå). Det är otäckt att se också hur fort elden sprider sig och hur fort det blir olidligt varmt i en lokal där det brinner … Piglet erkänner villigt att hon är rädd för eld … men samtidigt kan det ju vara så mysigt med en brasa.

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to I stort behov av energi

  1. Lisa says:

    Jag har också lite brist på lust att pyssla, men är sååå glad att jag plockade fram ett broderi åtminstone! När jag sitetr och surfar runt får jag massa ideer, men orkar inte omsätta dem när jag väl kommer hem. Borde verkligen städa så att jag får ett riktigt pysselställe!