Pump up the Piglet

… är nog inte möjligt att göra :P Hur skall man kunna bli stark om man inte orkar göra övningar som sidoplankan eller armhävningar över huvud taget? Jag har helt enkelt inte styrka nog i mina handleder för att stå så där … och inte så mycket styrka i axlarna … eller någon annanstans heller, för den delen. Sit-ups är väl det enda i träningsväg som jag inte riktigt suger på …

Idag kom nya numret av I Form, så därför tänker jag på träning mer än vanligt. De hade en träningsguide där man skulle bli nio år yngre på tolv veckor … och jag försökte mig på att göra styrketräningsövningarna. Egentligen skulle man börja med konditionsträning, men det struntade jag blankt i ;) Tänkte att det kan jag göra imorgon, men men … vi får se hur det går med det. Jag har ju i alla fall cyklat idag! Hur som helst så går det verkligen åt skogen för mig när jag skall göra övningar som går ut på att man skall hänga på sina armar … Mina kontorsutslitna handleder bara skriker. Hur tränar man upp sina handleder?

Jag vill vara pigg och stark och vältränad! Inte trött och svag och bollformad …

Så, skall vi kolla om tolv veckor om jag varit duktig och tränat efter schemat och blivit nio år yngre? ;) Det borde inte vara SÅ svårt att slå mina resultat från dagens “test” i alla fall …
VILOPULS: 68
90 GRADER MOT VÄGG: 65 sek
PLANKAN: 68 sek
ARMHÄVNINGAR (PÅ KNÄ): 9st

This entry was posted in Livet and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Pump up the Piglet

 1. Lisa says:

  Gyrobollar är bra för att träna upp handleder, likaså att hålla i en vattenflaska och ha underarmen mot bordet och sedan lyfta bara handen som håller flaskan.

  Min kollega jag berättade om i bloggen, hon kör detta: https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8

  Har bara kollat igenom step 1 (av 3), men det verkar vara riktigt bra faktiskt. Kanske vore något. Man kan ju göra allt i sitt eget tempo, bara man håller på så länge videon är igång. Man behöver ju inte ha samma tempo som hon eller tjejerna i bakgrunden :-)

  Och du, även om det är trist att springa, det ÄR bra, om man har rätt utrustning alltså. Simning funkar också, men det är inte gratis under vinterhalvåret om man inte vill frysa ihjäl.

  Keep up the good spirit!

  • Piglet says:

   Jag får testa något :) Min vattenflaska har ingen kork, så jag tror inte att jag skall testa med den nu ;) Undrar om min “stressmorot” från Liseberg kan fungera istället för boll … Jag tror att jag har haft en, men vet inte var den är … (det är ju inte alldeles ovanligt när det gäller Piglet och hennes prylar)

   Jag får ta och kika på den där videon när jag är hemma … Ingen större idé att göra det på jobbet – har ingen ljud på den här datorn. Och kan ju inte precis träna här heller ;)

   Simma är SÅÅÅ tråkigt. Det är värre än att springa + att man blir blöt, och måste ta sig till badhuset och det kostar pengar :P Men det är väl egentligen världens bästa träning. Jag SKALL försöka jogga … OCH skaffa nya skor … Sen får jag ju faktiskt lite konditionsträning när jag cyklar också. idag skall jag testa att cykla med pulsklocka och se vad den säger ;) Kanske att jag är död eller något *fniss* Synd att du bor så långt borta, annars hade vi kunnat träna tillsammans ju. Fast jag vill inte springa med dig, du är för bra ;)

   • Lisa says:

    Vad gullig du är! Jag tror nog att vi visst skulle kunna springa ihop – så bra är jag inte!

    Du får komma och så får vi promenera i backarna i Ruddalen, det ger bra kondition och starka ben. Jag har inte vågat mig på att springa där än – alldeles för avancerat. Jag håller mig på platten ett tag till :-)

    • Piglet says:

     Hihi, som slingan som fanns i Backa då … Den var bara 1250m eller något, men den var bara backar och branta sådana … Ingenting för nybörjare precis :-O Fast det var åtminstone skönt underlag att springa på. Jag hatar verkligen asfalt! Jag körde lite intervall på cykeln på vägen hem idag i alla fall, tyckte det var för kallt för att springa. Jag klarar inte av att flåsa när luften är kall … blev visserligen rätt flåsig av cyklandet också, men inte som om jag hade sprungit … Slog ju faktiskt rekord på tiden hem, så något måste jag gjort rätt :) Vilken puls skall man ha för att träna kondition eg? Min var över 170 ett tag …

     Vi får väl se om jag orkar ta mig till Frölunda någon gång för att promenera :D Och du ÄR ju bra! Jag orkar INTE springa fem kilometer … inte med min nuvarande kondis!