Jag har redan tröttnat på mörkret …

bild från Wikipedia

… och det är bara mitten av oktober! Hur skall detta sluta? Måste komma på något att förgylla mörkret med … mer ljus hemma kanske? Eller shoppa julgransprydnader? Jag funderar på att byta dekorationer i år … Har haft svarta och röda kulor sedan jag skaffade granen. Kanske dags för någon ny kombination? Fast jag får förstås inte ta fram granen ännu för Lejonet ;) Och på första advent, när jag normalt brukar göra det, så kommer vi att vara i Paris! Jag föreslog att vi kunde sätta upp granen veckan innan, men då blängde han på mig. Så jag antar att det får bli till andra advent istället, när vi skall ha det traditionsenliga adventsfikat hemma :) Det vill säga, egentligen är det tradition att det skall vara första advent (det har jag haft sedan jag flyttade hemifrån), men … nu blev det inte så. Vi hade ju inte en tanke på att det var första advent när vi bokade biljetterna till Paris! Och förmodligen hade vi väl bokat ändå … Fastern har i alla fall sagt att hon bokat in andra advent i sin almanacka nu, hon missade ju fikat förra året för att hon hade bokat in något annat. Då var pappa sur på henne, skall ni veta! *fnissar*

Jag har träningsvärk efter mina bravader med I Forms träningstips igår! Heja mig! Mest insida lår … Jag har inte sprungit idag, men jag körde lite intervall på cykeln på vägen hem och hoppas att det kan räknas. Jag blev väldigt flåsig och hade hög puls (174 var det högsta, tror jag), så det tycker jag att det borde! Visserligen blev det inte riktigt en halvtimmes träning, eftersom jag cyklade såpass fort (slog rekord för hemvägen och var hemma på 24 minuter, fastän det oftast tar uppåt 30!), men ändå! Är det någon som vet vad som är en bra puls att ligga på för att träna kondition? Jag har för mig att det är någon procent av maxpulsen?!

Mat.seIdag har vi för andra gången fått matleverans från mat.se. Väldigt smidigt! Plötsligt är kylskåpet fullt av mat, trots att man inte varit i affären :) Det blir kanske lite dyrare att handla, eftersom de inte har de billiga märken som t.ex. ICA och Coop har, utan mest de vanligaste märkena av saker och ting, men de är inte särskilt dyra om man jämför med vad motsvarande vara skulle kosta i affären … och då får man det hem till dörren! Inte fel, det är inte omöjligt att vi kommer att fortsätta att handla på det sättet. Jag har väl i och för sig suckat och stönat lite över hemsidan när jag har beställt, men … det kommer säkert att fungera bättre ju mer van man blir att göra det?! Dock är det lätt att glömma bort att handla vissa saker för att man inte får syn på dem, som man hade fått i affären. Samtidigt så handlar man ju heller ingenting som det inte är meningen att man skall handla … Frågan är nu bara vilken utav maträtterna vi hade tänkt ut som vi skall laga idag? Köttbullar och potatismos kanske? Trots att Piglet fortfarande inte kokat lingonsylt … Argh! Det är ju inte lika gott utan lingon till, men det går tämligen fort och lätt att göra i alla fall.

Idag fick jag veta att Depeche Mode skall spela på Parken i Köpenhamn trettonde juni nästan sommar! Jag vill dit! Frågan är ju bara hur lätt det blir att få biljetter *suckar* Ninni och jag skall försöka i alla fall. Kanske Masken också vill följa med, vem vet. Tror inte att Lejonet vill det i alla fall, han säger ju att DM är självmordsmusik :P VILL! VILL! VILL!

(Ny DM-låt på YouTube)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Jag har redan tröttnat på mörkret …

  1. m. says:

    DM in Copenhagen sounds like an excellent plan! :-) Too bad I don’t live closer (and I’ve just been to Copenhagen), as I’d go with you.

  2. m. says:

    Always the tricky part! :-( It’s always such a lottery to get concert tickets these days.