Torsdag … och lite lugnare

Vädret är alldeles tokigt! Ena stunden skiner solen, nästa regnar det småspik, för att några minuter senare återigen ge oss solsken. Vad är det som händer? Jag vore i alla fall mycket tacksam om det lät bli att regna när jag skall cykla hem! Idag tänkte jag försöka ”supercykla” igen, så får vi se hur det går. Igår hade jag sådan träningsvärk i benen att jag knappt orkade cykla alls. Det kändes som att det tog hundra år att ta sig hem, men när jag kollade tiden så visade det sig att det bara tagit 26 minuter i alla fall. Så man kan ju alltid hoppas att jag börjar få lite mer kondition … När jag började cykla tog det ju nästan alltid över 30 minuter att cykla hem. Däremot går det lite långsammare om morgonen nu, men jag tror att det beror på mörkret. Man vågar inte riktigt cykla på när man inte ser någonting. Speciellt inte på den delen av vägen där det växer kastanjeträd utefter cykelbanan. Kastanjer på vägen är inte optimalt! 

Måndag till onsdag var ju helt hysteriska på jobbet, men idag har det varit tämligen lugnt, på snudden till långråkigt. Men det kunde man nog behöva … Igår eftermiddag var I. tvungen att gå hem (VAB) och jag blev ensam med en massa strul och två telefoner som ringde stup i kvarten. Då var jag stressad, kan jag lova! Usch! Märker verkligen skillnad på stresståligheten mot när jag var yngre också … Det är hemskt att börja känna sig gammal :P Jag orkade inte göra någonting när jag kom hem, utan läste lite och somnade en stund innan Lejonet kom hem … Som tur var så lagade han mat, så jag kunde bara äta och njuta ;) Mycket TV blev det också … så nu förkortade vi väl våra liv igen :P Det kan också tänkas att det slank ner en bit kardemummakaka. Det där med att undvika kakor och godis, det går INTE bra! Men jag har i alla fall inte varit på Maxi och köpt 1,2 kg godis, som min kollega hade gjort häromdagen eftersom det bara kostade 29:-/kg. Har man godis hemma så äter man ju, så är det bara. Nu tror jag att det är tämligen tomt på godis hemma hos oss, för de sista Rollo-kolorna (som jag köpte för att ha i kaka när Mély och Jazz var i stan) gick åt igår …

Det vore bra om jag hade lite energi när jag kommer hem idag … Skulle behöva städa lite, gå ut med lite återvinning (så att inte Lejonet slänger det sorteringsbara i soporna bara för att påsarna är fulla) och gärna pyssla en aning. Vi får väl se hur det går!

Annars idag … De pratar en massa om att prinsessan Madeleine och hennes Chris har förlovat sig. Det är väl trevligt för dem, men jag kan nog inte påstå att jag bryr mig så mycket :) Tycker att det är lite lustigt att folk håller på att ringa till P4s telefonsvarare för att lämna grattishälsningar till de unga tu. Det är väl inte särskilt troligt att de lyssnar på P4 ;) Vi får väl hoppas att de är och kommer att vara lyckliga tillsammans, helt enkelt. Jag är glad att inte jag behövde göra ett officiellt uttalande om Lejonets och min förlovning när det begav sig … Huga!

This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Torsdag … och lite lugnare

  1. Lisa says:

    Skoj att det känns bra med cyklingen! Glöm inte att sätta på vinterdäck sen bara, det är inte roligt när det blir halt annars.

    • Piglet says:

      Jag har ju iofs cyklat rätt många vintrar tidigare utan vinterdäck, men det kanske vore en god idé …