Promenad och fika på Gunnebo slott och trädgårdar

Vädret var inte precis roligt idag, men efter att inte ha satt fötterna utanför dörren (vi var visserligen utanför lägenheten, men bara till källaren, där tvättstugan ligger) på hela lördagen kände vi för en promenad ändå! Det var ganska längesedan vi besökte vårt favoritutflyktsmål Gunnebo, så vi styrde kosan dit. Jag har för mig att det förr om åren varit gratis att parkera där på vintersäsongen, men inte nu längre. Nu gör det inte oss så mycket, för vi har årskort där och parkerar gratis (de dubblade ju priset för parkering 2012 också), men ändå … Å andra sidan var det ganska mycket folk där ändå, så det är väl därför de känner att de kan ta betalt.

Det blev ingen lång promenad direkt, men vi gick väl två kilometer eller så. Stigarna var faktiskt helt okej, trots att det är så blött i markerna. Det kändes som att vattnet hade kunnat rinna undan ordentligt, vilket var skönt. Lite lerigt var det förstås, speciellt förbi stallbacken, men man har ju skor för ändamålet när man ger sig ut och promenerar så här års, och då gör det inte så mycket … förutom möjligen att man lerar ner mattan i bilen sedan. Naturen är förstås inte lika vacker så här års som den är om våren/sommaren, men den har sin tjusning även nu. Det fanns mycket vacker och väldigt grön mossa, nedsågade träd där trät hade vackra färger, och landskapet i sig syns ju bättre när det inte är så mycket bladverk i vägen. Och visst kändes det som om det vore lite vår i luften,trots att det bara är januari och vi väl nästan kan vara säkra på att det kommer mer vinter?!

Fikat i cafét (som ligger i den gamla tjänstebostaden, om jag förstått saken rätt) var god, som alltid, och stället var ganska fullsatt. Det måste gå ganska bra för det där cafét?! Många barnfamiljer med småbarn var där och som alltid förundrades jag över att så små barn kan frambringa så stora ljud. Hur gör de? Jag tror inte att jag skulle kunna låta så mycket, om jag hade velat … Men de är söta när de är tysta ;)

Vi drack kaffe (Lejonet) och fru Halls goda eftermiddagste (moi) och delade på en kardemummakaka och en blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås. Mycket gott, men kardemummakakan var så mäktig att jag inte orkade äta upp allt! Bredvid oss satt ett gammalt par där mannen fick hjälpa frun att dricka kaffe, då hon uppenbarligen inte kunde lyfta koppen själv. De var så söta. Hoppas att Lejonet och jag är lika söta när vi blir så gamla och ger oss ut på trevliga fikadejter ;)


This entry was posted in Mys and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.