Stugdagbok 20/4 2013

Vi vaknade till strålande sol och blå himmel! Eller, först vaknade jag när Masken var på toa, för dörren till tian gnisslar något förfärligt. Vi säger varje gång att vi måste smörja den, men hittills har det uppenbarligen inte blivit av … Hur som helst, solen sken och fåglarna kvittrade. Det är lätt att tro att klockan är jättemycket när man vaknar nu, men den var bara strax före åtta när jag kollade första gången, och även om vi låg kvar lite grand, så var vi ändå uppe i ganska god tid. Lejonet gick ut och satte upp det nya fågehuset medan jag fixade frukost och Masken grisade sig i soffan;) Sedan kunde vi spana på småfåglar medan vi åt frukost, och det är ju alltid mysigt. De hittade till nya fågelhuset tämligen snabbt … Blåmes, talgoxe, svarthätta, rödhake … Flera söta krabater fick vi se:) Att jag sedan hittade en läskig krabat (läs: spindel) i kastrullen när jag skulle koka ägg, det behöver vi kanske inte tänka på? Den var nog lite frusen, för den rörde inte så mycket på sig (tack och lov!), och nu är den säkert ännu mer frusen, för jag kastade ut den i rabatten.

Vi grejade i trädgården … Drog upp gräs ur rabatterna, försökte få bort kaprifol, skrubbade stenar mm … Lejonet satte upp det nya entrétaket, som vi införskaffade sist vi var här, eftersom det gamla blivit förstört av all snö. Fika på picknickfilten blev det också, ute på gräsmattan. Det var precis perfekt trädgårdsväder idag! Sol, inte så mycket vind, inte för kallt och inte för varmt. En sådan där dag då man verkligen känner att livet är härligt!

Vi tog en tur in till Trollhättan och åt lunch på Mejeriet, som är ett väldigt mysigt ställe. Jag åt pizza, Lejonet åt sallad och Masken åt bakad potatis. Allt var gott :) Så åkte vi till Cheapy och handlade några saker också … En plasttunna att ha under stupröret på ena sidan av huset. Den som stod där förut hade gått sönder … En skottkärra och några småsaker blev det också … Vi tittade också efter ny ytterdörr och hittade en som vi tror skall passa; den fick vi dock inte med oss hem idag, utan tänker att vi kanske skall kunna köpa imorgon, då vi förhoppningsvis får möjlighet att låna en kärra på Cheapy att köra hem den i, alternativt kan hyra en. Det är ju sådant man kan göra när man har dragkrok på bilen ;)

Tillbaka vid stugan slöade Masken och jag i solen lite och sedan tände vi en brasa. Det gick bättre än när Lejonet och jag försökte elda sist, men det var nog mycket tack vare kartongen som entrétaket hade legat i … Vi har fortfarande massor utav ris kvar att elda, men lite bös blev vi av med i alla fall :) Man vill ju inte brassa på alltför mycket på en gång heller, utan hellre ha en liten brasa som man känner att man har kontroll över. Speciellt när man inte har ett alltför stort förråd av vatten att släcka med. Vi fick gå med spannen till pölen en bit bort efter vägen och hämta … Inte helt praktiskt, speciellt som det är något sankt däromkring och att pölen dessutom till stora delar fortfarande var täckt med is. Det verkar dock som att det kunde vara en bra plats att spana på älgar, om man vill göra det, för det var gott om älgbajs runt pölen …

Lite middag (lasagne) och lite brädspel (Elder sign; som vi lyckades besegra den här gången) har det blivit också. Men det är inte utan att man är lite trött nu, efter all frisk luft ;)

This entry was posted in Stugan and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Stugdagbok 20/4 2013

  1. Gavin says:

    Man kan nog elda med torkade elgbajs också. Det låter extremt mysig.

    • Piglet says:

      Vi har inte så mycket älgbajs så det blir svårt att fixa brasa på det …