Stugdagbok 21/4 2013

Myshuset har fått en ny dörr! Lejonet är så duktig, och lyckades få dit den nya dörren utan att behöva byta dörrkarm, och trots att låsdelarna i den nyköpta dörren inte var fastskruvade helt rakt. Han är verkligen bra, min man ;) Vi kunde ju inte köpa en vanlig ytterdörr till stugan, eftersom sådana har för stora mått jämför med dörröppningen vi har, men en förrådsdörr visade sig passa perfekt! Nu får vi dessutom en normal nyckel, OCH extranycklar. Nog för att den förlängda och rostiga nyckeln vi haft hittills är lite speciell, men … nu slipper man vara nervös att nyckeln skall gå av i låset, och vi behöver inte vara rädda att tappa bort den enda nyckeln till stugan ;)

Vi åkte till Cheapy ganska så direkt efter frukost idag och shoppade vår dörr. Det fanns ingen ledig gratiskärra att låna (förstås) så vi fick hyra en på OKQ8, men det gick i alla fall bra att transportera dörren på kärran, och vi fick testat vår nya dragkrok, som höll ;) En större sekatör fick jag inhandlat också, det kan vara bra att ha. Masken stannade i stugan medan Lejonet och jag handlade dörr, tror att hon växlade mellan att rensa rabatt och slappa i solen. Även idag kunde vi ta lite fika på picknickfilten! Medan Lejonet jobbade med dörren fortsatte Masken och jag att greja med rabatterna, samt att knipsa av döda grenar från diverse buskar. En sak är klar: det är inte roligt att hantera grenar från nyponbuskar! Fy vad de är taggiga! Det hjälper inte ens att ha handskar på sig, man blir stucken i alla fall :P Lite slöande i solen hann vi med också :) De finska grannarna tittade förbi en stund och pratade en massa, förstås. De är trevliga, och så är det mysigt, för de pratar ju som mumintroll <3 De upplyste oss om att det är vägföreningsmöte nästnästa helg; vilken tur att vi hade planerat att åka tillbaka till stugan då i vilket fall som helst!

Eftersom Lejonet ju var tvungen att bli klar med dörren innan vi kunde åka hemåt så blev det tämligen sent innan vi kom iväg och ännu senare innan vi kom hem. Det tar alltid mycket längre tid att packa ihop och städa upp än vad man tänker sig, men Masken och jag gjorde ju det medan Lejonet fortfarande grejade, så vi förlorade ingen tid där, trots allt. De dryga tio milen hem kändes dock väldigt långa idag, måste jag säga … och vi hade gärna stannat kvar på landet någon dag till!

This entry was posted in Stugan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Stugdagbok 21/4 2013

 1. mildamalin! says:

  det låter som ni har det ni gör! :) fast det låter himla mysigt också, hade du sett mig, så hade du sett hur grön jag är av avund ^_^ fast jag vill ha en stuga närmare än tio mil bort, så man kan åka dit och bara vara, även om man bara har ett par timmar över. sitta i solen med en bok, tända en eld och grilla korv, plocka lite äpplen (eller hallon eller vad man nu råkar ha tillgängligt)… min trädgård skulle som sagt få leva sitt eget liv, men inomhus, oj vad jag skulle fixa! :)

  • Piglet says:

   Vi hade också gärna haft stugan närmare än tio mil bort, men … Vi kan väl säga som så att det skiljer väldigt, väldigt mycket i pris ju närmare man kommer Göteborg … Tio mil var vår gräns för hur långt bort vi letade när vi skulle köpa. Annars håller jag med dig om att det hade varit mysigt att ha ett ställe att åka till när man har några timmar över bara. Jag hoppas att vi skall kunna plantera några fruktträd i trädgården, det är det jag saknar där. Helst skulle det ju vara gamla fruktträd … men man kan inte få allt här i världen ;)

 2. Gavin John Sheedy, esquire says:

  Vi använder ditt blogg som lärobok, så jag måste ställa frågorn; skulle det vara har handskäristället för han handskär?
  :D

  • Piglet says:

   Åh, vad roligt! Då får jag skärpa mig;) Det handlade såklart om att ha handskar … Man skall inte blogga på telefonen … Det blir sällan bra :p