Stugdagbok 4/5 2013

Då vi inte har några persienner i stugan vaknade vi förstås tämligen tidigt! Inte heller låg vi kvar och gosade oss alltför länge, utan vi tog oss upp och åt frukost. Som vanligt kunde vi sitta och titta på fåglarna utanför fönstret och bara njuta av att vara på landet :) Sedan drog vi oss förstås ut i trädgården, där Masken och jag fortsatte med lite rabattrensning medan Lejonet plockade fram trädgårdsmöblerna och alla extrastolar han kunde hitta inför vägföreningsmötet, som ju skulle hållas i vår trädgård. Det blev en hel skock med folk tillslut, och jag tror att alla som ville ha sittplats fick det; kanske även någon som egentligen hellre hade stått upp ;) Alla verkade glada och fryntliga och hade säkerligen småpratat både länge och väl om inte Snigelhataren hade suttit och snörpt på munnen och påpekat att det vore bra om mötet började. Sedan såg hon sur ut varje gång någon kom bort det minsta lilla från ämnet. Det måste ju vara tråkigt att vara sådan … Hon har säkert sina kvaliteter hon också, men personligen föredrar jag nog resten av skocken, som känns mer easy going … Det är inte så komplicerade saker som avhandlas på mötet, och folket är i allmänhet inte problemorienterade, utan ser till att saker och ting flyter på, så mötet var ganska snart över, trots lite prat om annat än vägen. Snigelhataren hade, med andra ord, inte behövt oroa sig för att spendera halva dagen på vår gräsmatta, om det nu var det som var problemet. Det var nog en och annan granne som nästan blev uppäten av myror dock, eftersom det fullkomligt kryllade utav myror i gräsmattan.

När lugnet lagt sig över trädgården igen roade vi oss med diverse trädgårdsarbete igen. Masken och jag grävde upp några granar som vi tänkte att vi skulle flytta så att de bildar lite häck ner mot grannens tomt. Den nuvarande grannen är ju aldrig där, men risken finns att han säljer sin stuga någon gång, och då vore det trevligt om de nya grannarna inte kunde följa varje steg vi tar ;) Vi skall även åka imorgon och köpa några buskar att plantera utefter tomtgränsen. Det skall bli intressant att se om granarna överlever flytten; jag har ingen aning om hur tåliga träd är för omflyttning :P Nåja, skulle de inte överleva så får vi väl köpa fler buskar vid ett senare tillfälle, alternativt försöka med någon mer relokalisering.

BA kom och hälsade på. Han dök upp precis halv ett, som Lejonet hade sagt var den absolut sista tid han fick komma, eftersom vi planerade att lunchgrilla då :) Det är ordning på farbror BA! Vi grillade fläskfile, majs och champinjoner och åt det tillsammans med pastasallad. Hur gott som helst! Det är dock inte läge att ha något lättare på fötterna än gummistövlar då man sitter i vår berså (eller det som en gång skall bli en berså), med tanke på alla myror. Vi måste verkligen försöka hitta en lösning på det problemet. Vi vill inte ta död på myrorna, bara att de inte skall springa omkring precis där …

Vi tog lite fika sedan också, men det gjorde vi faktiskt inomhus. Då passade vi även på att spela lite kort, Chicago, vilket BA vann. Därefter var det mer sågande, huggande, knipsande, krattande och eldande som gällde under eftermiddagen/kvällen. Denna gång fick vi ordentlig fyr på brasan och lyckades elda upp en hel del, även färska grenar från träden som Lejonet hade sågat ner. Det är roligt att elda när det blir lite fyr på grejerna :) Men ni behöver inte oroa er, vi är inte så dumdristiga att vi eldar någon jättebrasa, utan vi höll den ganska låg, och fyllde på ofta istället :) Det blåste så där precis lagom för att hålla elden igång, men inte riskera att sprida den all världens väg. Pojkarna borde ha jobbat till sig ordentliga muskler, för de högg minsann ved också! Jag måste dock erkänna att det gör mig jättenervös när Lejonet håller på med motorsågen och stora träd … Han tycker förstås bara att jag är sjåpig, men det är svårt att inte vara rädd att något skall hända ens älskling! 

Fina BA hade med sig stora, smarriga räkmackor till oss – för att i efterskott fira Maskens och min födelsedag – så det lyxade vi till det med på kvällen sedan. Katten vad mätt man blir av räkmacka! Man tror inte att det är möjligt att bli så mätt av en smörgås ;) Vi spelade även lite Super Munchkin, vilket som vanligt inte gick bra för mig. Vi försökte övertyga BA om att han skulle sova över istället för att köra hela långa vägen tillbaka till Åmål, men vi lyckades inte denna gång heller, utan han tutade hem i mörkret. Det är bara att hoppas att han kommer hem som han skall! Vi andra, som inte skall ut och köra bil, vi tar nog och törnar in istället. Man blir ganska trött av att jobba i trädgården hela dagen … härligt trött!

This entry was posted in Stugan and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.