Stugdagbok 5/5 2013

Söndagen kom och solen sken, även om det var lite kyligt om morgonen. Det blev frukost och fågelskådning och därefter lite plantering i trädgården. Jag planterade två sorters morötter, samt gräslök och ärtor i pallkragarna, plus att Masken och jag planterade lökar (Sparaxis) samt frön (minisolros och krasse) i kruka samt i rabatten bakom huset, sedan tutade vi in till Trollhättan för att äta lunch med svärföräldrarna. Vi hade tänkt gå på Café Mejeriet igen, men de hade dessvärre stängt, så vi fick hänga på Strandgatans istället. Det var en hel del modiga människor som satt på uteserveringen, men vi tyckte att det var lite väl blåsigt för det och valde att äta lunch inomhus istället. Bakad potatis blev det för de flesta utav oss, sallad för Lejonet. Lite kaffe och chailatte senare drog vi vidare och begav oss till Överby och Blomsterhallen för att leta växter till trädgården. Helst hade jag förstås velat köpa minst hälften av allt de hade där, men man får ju nöja sig med att köpa några saker ;) Vi köpte två buskar att planera ner mot granntomten, en prakthäggmispel (Amelanchier Lamarckii) och en Korallkornell (Cornus Alba ”Sibirica”), en murgröna som skall växa mot huset och ett vildvin till bersån, samt några trevliga stenpartiväxter att sätta i en utav rabatterna (Sedum Spathulifolium, Saxifraga x arendsii, Sempervivum, Sedum Acre), som jag vill göra stenparti av :)

Svärföräldrarna for med hem och sedan fick vi även finbesök i form av familjen B, så det blev storfika i trädgården. Vi hade inhandlat lite Myrr som vi spred ut runt fikaplatsen, så det blev lite mindre myror på benen denna dag. En hel del kaffe och kaka gick det åt minsann, och det var trevligt att sitta och bubbla allesammans, samt att se familjen B’s senaste tillskott, förstås. En riktigt söt liten plupp :) Storebror tyckte att det var spännande att kuta omkring på tomten, och speciellt spännande tror jag bestämt att han tyckte att det var med myrstacken!

Det blev plantering av de inköpta buskarna förstås och lite annat fix och tricks, så det blev sent innan vi begav oss hemåt även denna gång. Vi stannade vid Överby för att äta snabbmat och valde bort sega Max för att istället gå till McDonald’s, vilket inte var bättre det. Nog för att de är sega på Max, men jag tror ändå att vi fick vänta längre på McD. Det verkade inte vara någon organisation alls i köket, och när man hörde kökspersonalen svara de irriterade människorna i kassan så lät de helt blåsta och man kunde gott förstå att de inte fick något gjort. Vi fick vänta hur länge som helst och till slut skällde Lejonet på dem, vilket resulterade i att han efter en stund fick sin wrap och att de till slut erbjöd mig att jag kunde få en Big Mac istället för den burgare jag hade beställt och att jag skulle få pengarna tillbaka. Så i slutänden åt jag mat gratis, men vid det laget kan man lugnt säga att jag var irriterad! Vi var ju dessutom redan sena från landet, så detta bidrog till att vi blev ännu senare hem. I princip dags att bara gå och lägga sig …

Men en helg på landet när solen skiner, det är livet det!

This entry was posted in Stugan and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.