Stugdagbok 18/6 2013

Vilken varm dag! Först, om morgonen, var det lite molnigt och det var lätt att tro att det skulle vara behaglig temperatur ute. Det var det väl i och för sig också, om man lät bli att göra något över huvud taget. Det var dock inte riktigt vad som ingick i planen …

Jag vaknade först klockan sex och insåg att elementen visst varit avstängda hela natten igen (mitt fel, jag vet, fast det är dumt att det ser ut som att de är på även då de inte är det) och att det var tämligen kallt inne. Jag tassade upp och satte på elementen i förhoppningen att det skulle hinna bli lite varmare innan det var dags att gå upp … Sedan vaknade vi visst inte förrän vid halv nio. Gött med lite sovmorgon :)

Efter lite frukost med naturen och fågelkvitter utanför fönstret och lite “Bygglov” på paddan for sedan Lejonet iväg till Frändefors för att försöka hitta franskskruv, då dessa varit helt slut på både ByggMax och Cheapy, och lite matvaror och jag, jag grejade lite i trädgården. Grävde bland annat upp och relokaliserade en buske som inte passade där den stod, men som förhoppningsvis skall ta sig framför det fula trädgårdsskjulet … Hur som helst så insåg jag så fort jag började gräva och greja att det inte alls var behaglig temperatur ute; men tack vare min – säkert livsfarliga – myggsprej från Guadalupe slapp jag i alla fall bli uppäten! När solen sedan började lysa blev det nästan så att man kippade efter andan bara av att vara :p

Idag har jag förresten sett en ödla i trädgården! Visserligen hann jag bara se bakbenen och svansen när den försvann mellan två stenar, men jag tyckte att det var roligt ändå :) Annars är det ju mest otäcka flygfän man ser just nu. Idag var det både blinningar och “trekanter” ute; högst otrevligt! Faktum är att jag plussade på djurskörden med en söt liten groda innan vi for hem också. Den hoppade tyvärr alldeles för fort för att jag skulle kunna ta en bild på den .. Attans!

Lejonet har varit duktig och snickrat ihop stommen till altanen. Piglet har hjälpt till att hålla lite grand och fått lära sig att en bärlina på intet vis är något snöre … Jag förstår inte hur Lejonet orkade greja och slita så mycket som han gjorde mitt i solen, men när han väl ger sig katten på något så, ja, då ger han sig inte. Även om det kan bli en den utbrott och fula ord på vägen. Jag försökte att så mycket det var möjligt hålla mig i skuggan, men jag höll på att gå bananer ändå. Speciellt som ju flugorna visst tyckte att man smakade väldigt gott när svetten börjat lacka :p  För att inte tala om monstermyggorna som åt upp mig när jag försökte binda upp ärterna. Då trodde jag nästan att jag skulle bli tokig på riktigt, för att inte tala om att hamna i anafylaktisk chock, eller svullna upp till dubbel storlek eller något …

Någonstans hann vi med att äta lite lunch – Stinas kyckling – och titta på “The Following”, och så var man förstås tvungen att städa i ordning och diska och andra tråkigheter innan det var dags att åka hem. Skäms lite för att säga det, men det blev middag på sega McDonald’s i Överby på vägen hem också … Det är ju alltför lätt att det blir skräpmat när man är på semester :S

This entry was posted in Stugan. Bookmark the permalink.

Comments are closed.