Österrike 2013, dag 1

Hjälp vad tidigt vi gick upp idag! Vårt flyg gick 6.50 så vi var tvungna att gå upp klockan fyra för att hinna med att äta frukost, packa bilen och transportera oss till Landvetter. Kan väl säga att man var allt annat än pigg så dags på dagen, eller natten … Men vad gör man inte för att åka på semester?

Via Berlin flög vi sedan till München, med Air Berlin, där vi handlade lite mat på McD och blev betjänade av en inte alltför trevlig och framför allt inte snabb människa … Därefter kan man väl säga att vi hade vissa problem med att lokalisera vår hyrbil. Vägbeskrivningen lämnade mycket övrigt att önska, kan man säga. Efter en del velande i värmen och några telefonsamtal mellan Lejonet och biluthyrningsfirman blev vi upphittade av biluthyrningskillen och kunde så småningom köra därifrån i vår tjusiga Kia. Sedan stannade vi på första bästa parkering och stoppade i oss vår mat. Det var inget vackert ställe, men vi behövde definitivt äta!

Eftersom vi läst så mycket om att det skall bli regn och elände hade vi inte riktigt förberett oss för att lågtrycket inte kommit ännu, utan det var en si så där trettiotre grader. Herre min je vad varmt det var! Så fort vi kunde bytte vi till lite svalare kläder, men det var fortfarande på tok för varmt. Tur att det är AC i bilen!

Efter en hel del motorväg följt av mindre och mycket slingrig väg hittade vi så fram till vårt mål, Schönblick resort i den söta byn Rauris. Vi checkade in och pratade lite med den mycket trevliga tösen i receptionen, samt packade in allt vårt bagage i vår mysiga lägenhet med mycket trevlig utsikt.

Vi tog en promenad i lilla byn och åt middag på Restaurang Simmerlstube. Hanna åt Hawaii toast och vi andra slog till på Rauriser schnitzel (naturell schnitzel fylld med skinka och gorgonzola, med potatiskroketter och rödvinssås), vilket var mycket gott. En mycket trevlig kypare blev vi betjänade av också :) Efter en shoppingtur på Billa för att införskaffa lite proviant, lyckades vi gå vilse på väg tillbaka till hotellet. Detta roade inte oss särskilt mycket, men det var några österrikare utanför ett hus som hade roligt åt oss, kan man säga. Vilse var vi väl egentligen inte, men vi tog fel gata och det gick inte att komma fram den vägen, så vi fick gå tillbaka … Inte så skoj när man har handlat en massa som måste bäras …

Efter en kort sejour i lägenheten gick vi sedan ut på kvällspromenad en stund också, och nu hade det ju blivit riktigt behaglig temperatur ute. Tyvärr hade det kommit ut ett och annat bitande flygfä också, men jag hoppas att mina (egentligen receptbelagda) allergitabletter från Rhodos gjorde mig lite mindre känslig …

Nu börjar det väl dock bli dags för den trötta flocken (Masken pratade t.ex. om en ravin i berget och sade att där måste det rinna vatten när det regnar eller smöret smälter …) att gå till sängs, så att vi orkar göra något imorgon också. Vi vill ju gärna passa på att vara ute en massa medan det är fint väder, innan regnen kommer. Sedan får vi ju se hur hurtiga vi orkar vara om det är trettio grader varmt …

Guten nacht!
(bilder & länkar kommer senare; svårt att fixa från telefonen))

This entry was posted in Resor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.