Österrike 2013, dag 5

Imorse när vi vaknade regnade set kraftigt för att sedan övergå i snöfall som så småningom blev ett tämligen ymnigt snöfall med mycket stora flingor. Där vi håller hus lade det sig inte så mycket, förutom lite grand på bilarna, men man såg att det blev vitt uppåt bergssidorna.

image

Eftersom vi har sommardäck på bilen ville vi inte ge oss ut på bergsvägar, utan bestämde oss för att avvakta lite och se om vädret blev bättre framåt eftermiddagen och kanske åka in till Salzburg eller något. Att det skulle vara dåligt väder visste vi, hela Österrike skulle ha dåligt väder idag, men det finns ju mer att göra i en stad …

Vi tog på oss alla våra regnkläder och traskade genom byn bort till Spar och handlade lite matvaror. Sedan blev det hemlagad lunch med korv, pasta och sallad. Det är skönt ibland att inte gå ut och äta; då är det gött att bo i lägenhet och ha ett litet kök … Efter lite mat och lite Big Bang bestämde vi oss så för att ta en bensträckare …

Masken och Lejonet såg ut en stig på kartan som verkade lämplig och så klädde vi på oss alla våra regnkläder igen och gav oss ut. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort att hitta den där stigen, och vi gick en lång bit på en stig som sedan visade sig vara en kostig som inte ledde någon vart … Så vi fick balansera oss tillbaka (stigen var mycket smal och berget brant) åt det håll vi kommit ifrån, och då hittade vi till slut den utmärkta vägen. En massa coola sniglar såg vi på vägen, stora sådana med skäl. Vi traskade in på en stig som skulle gå uppåt berget och sedan på något sätt ta oss tillbaka ner på ett annat ställe. Stigen var tämligen lerig på sina ställen och framför allt var den mycket brant. Vi knatande uppåt och uppåt och uppåt tills åtminstone Gnutten och jag höll på att stupa, men vi kom aldrig fram till stället där stigen skulle ta av och så småningom leda nedåt. Till slut valde vi att gå tillbaka samma väg som vi kommit, då vi inte visste hur mycket längre det annars var och eftersom det börjat bli riktigt dålig sikt nedåt dalen. Att gå nedåt var ju väldigt mycket enklare konditionsmässigt sätt, även om man fortfarande fick hålla noga koll på vart man satte fötterna och på balansen … Knäna uppskattade det kanske inte riktigt heller, men det var så skönt att inte knata mer uppåt! Det funkar när det går upp och ner, men när det bara går upp, ja, då går luften ur grisen …

När vi kom hem tog vi lite kaffe-kaka och tittade på “Captain America” och tog det lugnt ett tag. Välförtjänt vila, kan man säga! Vi insåg väl sedan att vi nog behövde äta lite middag också, så vi gav oss ut i den fuktiga byn ännu en gång. Det var lite dött på byn idag, eftersom många ställen här har “Ruhetag” på måndagar, men vi fick oss lite till livs på Hotel-Restaurant Platzwirt … Jag var inte alls sugen på mat, och beställde en Hawaii toast. Man fick bra sallad till, men toasten tyckte jag var sådär … Skinkan smakade burkskinka, tyckte jag, men Gnutten tyckte att den var god …

Nu är Piglet mycket trött och vill sova! Zzz.

This entry was posted in Resor and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Österrike 2013, dag 5

  1. M says:

    Snow on your summer holidays, how refreshing! (We have over 30 degrees here now.)