Österrike 2013, dag 7

Idag tyckte flocken uppenbarligen att det var för varmt (och regnigt) för de bestämde sig för att åka till en isgrotta med temperatur på max 0 grader. Tossiga djur!

Som vanligt hade den österrikiska väderlekstjänsten koll på grejerna och vi åkte från regnet till bättre väder. På vägen såg vi mängder utav coola gamla bilar som såg ut att vara på väg till något slags rally. Lejonet var i carspotting-heaven, kan man säga. Vi blev onekligen lite nyfikna på vart de var på väg … Vi lyssnade också på vår under gårdagens hemfärd ihopsnickrade Spotify-spellista, på vilken alla fick välja fem favoritlåtar (endast en per artist):
Piglet:
Adesso tu – Eros Ramazzotti
A question of lust – Depeche Mode
One night – Elvis
Like it or not – Darren Hayes
Ingen soldat – Lars Winnerbäck
Gnutten:
One – Metallica
Columbus – Kent
Blue – First Aid Kit
Skyfall – Adele
Apologize – Timberland
Masken:
Guardian Angel – Bosson
I cry – Westlife
Coat of many colours – Dolly Parton
It’s not unusual – Tom Jones
Fyra Bugg och en Coca-Cola – Lotta Engberg
Lejonet:
Rag doll – Aerosmith
Vart jag än går – Stiftelsen
Soul man – The Blues Brothers
Burger Man – ZZ Top
I’m a man – Black Strobe

Vid Werfen svängde vi in på en liten, slingrig väg (de varnade till och med för slingrig bergsväg) som tog oss uppför berget. Lite läskig var den faktiskt … Det är tur att Lejonet vågar köra ändå ;) Efter att vi parkerat fick vi knata en bit i en mycket brant backe, sedan köpa biljetter till linbanan och grottan, promenera en bit till i en tunnel (uppför så klart), åka linbana … Från linbanan såg vi stigen som man kunde välja att få upp istället för att åka, och den såg überläskig ut!

Vi åt lunch på Dr. Oedler-haus. Inga jättespännande saker kanske … Eller jo, Masken och Lejonet åt gulash-soppa med två stora korvar i;) Därefter knatade vi uppför ännu mer uppförsbacke till själva ingången till grottan, där vi fick vänta en stund på vår guidade tur med vår “Hölenführer” Felix. Grottan heter för övrigt Eisriesenwelt och är hur cool som helst! Tyvärr var de missar som hade fått lyktor och som gick nära oss hur tråkiga som helst och lyfte knappt på dem. Man hade velat att de skulle lysa upp mer av isformationerna, men som tur var så gjorde ju Felix det emellanåt med magnesium:) Det var verkligen magnifikt med isformationerna och hur det glittrade! Sammanlagt gick vi cirka 1500 trappsteg varav lite mindre än hälften var uppåt. Så även idag fick vi en hel del motion …

image

Därför beslutade vi oss för att åka till Salzburg och fika:) Att hitta in till en parkering i Salzburg var ju lite knepigt, men Lejonet lyckades med det också. Vi promenerade sedan in till Gamla Stan och Mozartcafét där vi fikade kungligt. Piglet drack en alldeles för stor balja kaffe med mjölk och grädde samt åt en god Caffe Latte Törtchen … Vi satt där inne en bra stund, och sedan gick vi en liten vända på huvudgatan innan vi styrde kosan hemåt igen, och gjorde en ny lista med låtar till morgondagen;)

This entry was posted in Resor and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Österrike 2013, dag 7

  1. Lisa says:

    Magnesium???!

    • Piglet says:

      Ja, de använde typ snören av magnesium som de tände eld på när de skulle visa något. Det brinner ju jätteljust :)