Österrike 2013, dag 9

Ännu en dag då vi vaknade till regn i Rauris, men åkte ifrån det. Vi var uppe senast av alla morgnar hittills, tror jag, men det är ju faktiskt semester;) Idag tror jag att alla i flocken utom Masken var sega djur …

Vi åkte mot Salzburg och tänkte att vi skulle kika på ett vattenfall i Golling (med det påhittiga namnet Gollinger Wasserfall) på vägen. Det regnade när vi kom dit så Lejonet ville inte gå ur bilen och Gnutten ville inte betala 2,5 euro för att gå in, så det var bara Masken och jag som kikade på vattenfallet, som var väldigt fint. Det var em fin strömmande bäck nedanför också. Det hade nog varit fint att promenera upp mot den övre delen av vattenfallet om vädret hade varit bättre …

Eftersom folk var hungriga bestämde vi oss för att stanna i Golling och äta lunch. Det blev dock aningens fördröjt av att vi fick vänta i en evighet vid en tågövergång där tåg backade och hade sig … I slutänden hittade vi ett trevligt ställe som hette Goldene Traube, där jag åt en god pasta med räkor, oliver, chili och olivolja. Mucho god var den, och tur var det, för egentligen hade jag ingen matlust alls … Jag tror att alla var nöjda med sin mat, men vi var inte lika glada i vår bordsgranne som envisades med att skrapa sin kniv i tallriken :p Dessutom undrade vi lite över att paret i fråga i princip inte sade ett ord till varandra. Hoppas att Lejonet och jag aldrig blir sådana! En söt hund hade de i alla fall ;)

Vi åkte sedan in till Salzburg och funderade över varför det var så oerhört många utryckningsfordon av olika slag ute och körde. Vi var rädda att det hade hänt en olycka, men senare såg vi mängder utav dem nere vid floden och det verkade som att de hade någon internationell övning …

Vi tittade runt i lite butiker, Gnutten hittade en fin bricka och Lejonet hittade en skjorta, en jacka och en plånbok. När vi hade gått upp och ner för huvudgatan i Gamla Stan gick vi till McD för att äta något litet och snabbt, men snabba var de då rakt inte! De var nog till och med värre än människorna på Max i Överby … När vi fått vår mat satt vi ute på deras lilla gård och åt medan vi tittade på de tossiga fåglarna där.

Eftersom Gnutten var enormt sugen på Sachertårta (det är hon i och för sig alltid) så gick vi sedan till Café Mozart för fika … För min del blev det dock bara varm choklad.

På vägen tillbaka till Rauris började det regna igen, så det verkar som att vi varit på rätt ställe igen;)

This entry was posted in Resor and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.