Bloggutmaning 365 – 2

002. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?

Egentligen inte. Om man tänker efter så är det ju idioti att tro att något skulle förändras för att det är förste januari istället för siste december och jag tror att vintern med kyla och mörker är en ganska oinspirerande tid för att försöka förändra något. Då är det nog troligare att lyckas med en förändring om våren, när världen liksom vaknar till liv.

Därmed inte sagt att jag är immun mot den allmänna känslan av att det är dags att göra förändringar då det börjar talas om löften och intentioner inför det nya året. Jag avger dock aldrig några nyårslöften, då löften är något som inte bör brytas, och det onekligen brukar gå åt skogen med alla intentioner man har. Jag skulle nog vilja påstå att mina intentioner har varit desamma i många år nu, utan större förändringar i mitt faktiska beteende. Det vore dock bra om jag

  • höll bättre ordning på mina saker
  • hängde in kläderna i garderoben på eftermiddagen/kvällen istället för att slänga dem i en hög på en stol
  • slutade äta så mycket socker (nu kan jag ju inte ens skylla på Lejonet att jag gör det)
  • motionerade mer
  • pysslade mer
  • jobbade med mitt självförtroende
  • pluggade åtminstone lite franska

Istället för det klassiska ”jag börjar på måndag” tänker jag nog just nu mest att jag skall ta tag i allt när Piglon (som är arbetsnamnet på bebis) är född och jag förshoppningsvis inte är gravidtrött hela tiden … Haha, skrattar alla nu, och menar att då kommer jag att vara trött av annan anledning … men … kanske inte lika trött i kroppen i alla fall? Förhoppningsvis lite mer mobil, förhoppningsvis utan konstant nästäppa och förhoppningsvis något mindre rund … Återigen: Vi får se hur det går! Det här året kommer garanterat att bli annorlunda från alla andra, och egentligen är mitt stora mål att bli en så bra mamma som det bara går åt lilla Piglon.

(bloggutmaningen hittas HÄR hos liie.se)

This entry was posted in Bloggutmaning 365 and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.