Bloggutmaningen 365 – 3

003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen

Det är ju tyvärr väldigt sparsmakat med inlägg från 2013 i min blogg :( Men om man till exempel tittar i det här: http://laviedepiglet.se/2013/06/23/osterrike-2013-dag-4/ så får man åtminstone se några fina bilder från Österrike. Det bloggades på tok för lite under 2013, vilket gör mig ledsen. I synnerhet att jag inte skrev mer i min ”dagboksblogg” än vad jag gjorde. Vissa perioder skrev jag nästan varje dag, men det höll aldrig i sig. Jag tycker om att kunna gå tillbaka och se vad som har hänt och vad jag har tänkt, och jag har ju fört dagbok nästan så länge jag kan minnas, men jag var mycket bättre på det förr än nu. På gott och ont. Jag skriver mest när jag är ledsen och mår dåligt, och livet har för det mesta varit väldigt bra på sistone … Så på sätt och vis är det ju positivt att jag inte bloggat. Men samtidigt är det ju väldigt synd att bara teckna ner de dagar då allt känns mörkt, att bara skriva om de känslor som är ledsna och trasiga … och sedan låta de bra dagarna, de glada känslorna, de stora spännande förändringarna i princip bli bortglömda …

Det här med publikt bloggande är väldigt svårt, tycker jag. Hur mycket skall man dela med sig av sig själv? Och även om man är okej med att dela med sig av sig själv, hur gör man det utan att vara alltför utlämnande när det gäller personerna runt omkring en? Det är framför allt på det som det faller, tycker jag. Jag kan ju inte skriva särskilt mycket om mitt liv utan att lämna ut Lejonets liv på köpet, till exempel. Dessutom känns det inte som att det är så himla många som bryr sig om huruvida jag skriver något här eller inte. Jag får kanske tvåhundra kommentarer i veckan på den här bloggen, oavsett om jag skriver nya inlägg eller inte, men det är i princip 99,99% spamkommentarer, och dem blir man ju ändå inte glad åt …

(bloggutmaningen hittas HÄR hos liie.se)

This entry was posted in Bloggutmaning 365 and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Bloggutmaningen 365 – 3

  1. Liie says:

    Det är ju väldigt svårt det där med hur mycket man ska lämna ut, det tycker jag med. Jag försöker att skriva så lite om andra människor det bara går, och när jag väl skriver om någon annan så tänker jag noga efter om det jag skriver kan få några konsekvenser för den som nämns. Hoppas du hittar någon bra balans!