Bloggutmaningen 365 – 5

005. 5 saker du vill göra under 2014

Oj då … så långt har jag nog inte tänkt. Det känns som att det kommer att blir så många saker som är ”första gången” för mig i år på grund av bebisen, att jag inte precis har behövt tänka ut några andra utmaningar … Men men, om vi försöker bortse från allt som kommer att hända med anledning av Piglon …

    1) Spendera mer tid i Myshuset – Det borde inte vara en omöjlighet att realisera, med tanke på att vi gissningsvis kommer att åka bort på semesterresor mindre än vanligt. Sedan är det ju i och för sig så att Lejonets jobb fortfarande kommer att sätta en del käppar i hjulet på den fronten på grund av en hel del helgjobbande, men … å andra sidan så kan vi ju, tekniskt sett, åka till landet på någon av hans kompensationslediga dagar istället då, så det kanske finns mer chans? Jag kommer ju liksom inte att vara på jobbet oavsett om det är helg eller vardag. Hur lätt det blir att åka dit och få med sig allt man behöver för Piglon, det är ju en annan fråga. Men jag tror att man måste ha inställningen att det funkar tills motsatsen bevisats, annars kommer man inte att komma någon vart alls …
    2) Umgås mer med mina vänner – Det där känns mer som ett statement som man gör i sina nyårslöften (om man avger sådana), men … Det blir lätt att man inte träffar folk så ofta som man skulle vilja. Att man varje gång man ses säger ”Det här var trevligt, nu får vi inte låta det gå lika lång tid till nästa gång vi ses” och sedan gör det likförbannat det. I höstas lyckades vi t.ex. träffa Mamma Mu flera gånger inom rimlig tid genom att boka in nästa träff då vi faktiskt träffades … men sedan blev det julstress eller Gud-vet-vad och så kom vi av oss … Jag har tänkt hela veckan att jag skall höra av mig till henne och fråga om vi skall ses, men hittills har det inte blivit av och ja, tiden går så fort! Det där skulle jag alltså vilja förbättra.
    3) Lära mig att virka – Tekniskt sett så vet jag väl ungefär hur man skall göra – det är samma sak med stickning – men i praktiken går det inget vidare. Jag har två böcker med amigurumimönster (samt ett otal utskrivna från nätet) och en låda med garner som jag fått av Masken i födelsedagspresent, men hittills har jag inte virkat en enda. Jag har nog påbörjat två, men … Det är svårt! Det är pilligt och jag behöver koncentrera mig så hårt att jag i princip måste ha knäpptyst omkring mig, ingen får tilltala mig och … förmodligen tappar jag bort mig i mönstret i alla fall och/eller tappar räkningen. Jag antar att det är ”övning ger färdighet” som gäller för detta precis som för allt annat?! Har för övrigt hittat en jättegullig virkad julkrubba på Knittingroom som jag skulle vilja göra, men det är nog lite för ambitiöst kanske?!
    4) Lära mig lite om bildredigering – Inte så avancerade saker kanske, men åtminstone lite, så att jag kan ha snyggare bilder i bloggen ;) Skulle förresten kunna tänka mig att lära lite om bloggdesign också, när jag ändå håller på :)
    5) Läsa en massa böcker – Det finns ju så många böcker som man skulle vilja läsa, men de senaste åren känns det som att jag mest har somnat varje gång jag försökt att läsa, så det har inte blivit så vansinnigt många. Det senaste året har jag åtminstone varit lite återhållsam med att köpa böcker också, så att hyllorna inte svämmar över av böcker som jag ännu inte hunnit läsa, men det finns en del kvar i att-läsa-högen plus att jag garanterat skulle hitta massor med böcker som jag vill läsa om jag lät mig själv leta i affärerna … Att läsa för Piglon blir väl inte så aktuellt under detta året kanske, men det är något som jag ser fram emot att göra senare … och jag är mycket nöjd med att jag lyckades hitta ”Klotis världsgrisen” online (begagnad) eftersom det är en bok som jag minns mycket väl från när jag var liten :)

This entry was posted in Bloggutmaning 365 and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.