Bloggutmaningen 365 – 6

006. Vad var populärt när du var liten? 

Definiera liten, tycker jag då :) Vad som var populärt när jag var riktigt, riktigt liten har jag ju ingen aning om … mer än att jag kan sluta mig till, från gamla foton, att det var mycket kläder och dylikt som var i sjuttiotalsfärger såsom brunt … och att modet för vuxna gjorde att t.ex. min mor såg äldre ut då än vad hon gör nu, åtminstone stilmässigt. Jag vill också minnas att jag sett att mina föräldrar hade en orange soffa i vardagsrummet. Det är det nog inte många som har nu ;)  

Om man tänker leksaker och dylikt så minns jag att systeryster och jag lekte mycket med My Little Pony ett tag, och en jul fick vi ett Drömslott till dem. Det var tjusiga grejer det! Vi samlade också sådana där klisterbilder i ett My Little Ponyalbum, bilder som vi oftast köpte i tobaksaffären nere på gatan. Senare hade vi också liknande samlaralbum med Care Bears, men då hade vi aldrig några Care Bears-björnar, för de var jättedyra. Jag har två stycken Care Bears-björnar nu (en stor och en liten av samma sort, faktiskt) men dem har jag köpt/fått i vuxen ålder :) Barbie lekte vi mycket med, och Barbie har väl alltid varit populärt?! De små söta djuren i Sylvanian families är väl också sådant som vi lekte med och som är still going strong? Jag är dock inte säker på att vi hade några äkta sådana djur, utan det var någon kopia vi hade. Jag minns även en period då lysmaskar var hemskt populära, och det fanns en dyr ”riktig” variant som vi aldrig hade, men vi hade andra som var minst lika fina. Studsbollar hade en popularitestperiod, likaså mysormar och liknande från Bobo och Gnuttarna. Kommer ni förresten ihåg de hemska samlarbilderna med Garbage Pail Kids? Jag tror aldrig att jag köpte några egna, men jag vill minnas att jag fick några stycken som en kompis hade dubbletter utav. När min mor fick syn på dem vill jag minnas att hon undrade om andra föräldrar egentligen var medvetna om vad det var för hemskheter deras ungar samlade på, men jag vet inte om frågan kom upp till diskussion på något föräldramöte eller liknande. Det får ni fråga mor om :)  

Nintendo med Super Mario var ju ett måste i var barnfamiljs hem nästan. Det hade vi inte heller något. Vi lyckades få ett TV-spel i julklapp ett år, men det var ett Sega och med ett spel som jag inte minns namnet på nu. Vi var nog aldrig riktigt hippa, min syster och jag, men vi hade det bra ändå ;) Annat som jag minns är studsbollar, något slags teddydjur med vingar som kunde förvandlas till en boll, att killarna hade Transformersfigurer, skateboards, tuggummi som ”poppade” i munnen, twisthoppning, dubbelrep … 

Det finns säkert tusentals saker till, men det här är vad som först poppar upp i mitt huvud. En sak är i alla fall säker – några iPads, iPhones och datorer hade vi inte …

(bloggutmaningen hittas HÄR hos liie.se)

This entry was posted in Bloggutmaning 365 and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.